Forum Magarula
MUŞUN MUTFAĞI Uyeols10
SİTEMİZE ÜYE OLARAK
1) yorum yazabilir,
2) haber gönderebilir,
3) üye listesine erişebilir,
4) diğer üyelerle yazışabilir,
5) forumlara katılabilir,
6) günlük yaratabilir,
7) ve daha pak çok özeliklerden faydalanabirsiniz,
Magarula forum hayırlı günler diler sevgi ve sagılarımızla
BARKALA

Join the forum, it's quick and easy

Forum Magarula
MUŞUN MUTFAĞI Uyeols10
SİTEMİZE ÜYE OLARAK
1) yorum yazabilir,
2) haber gönderebilir,
3) üye listesine erişebilir,
4) diğer üyelerle yazışabilir,
5) forumlara katılabilir,
6) günlük yaratabilir,
7) ve daha pak çok özeliklerden faydalanabirsiniz,
Magarula forum hayırlı günler diler sevgi ve sagılarımızla
BARKALA
Forum Magarula
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
"Eskiden iyilik yaparlardı söylemezlerdi. Sonra hem yapmaya hem de söylemeye başladılar. Şimdi ise yapmıyorlar fakat söylüyorlar.* Ömer bin Hâris (Rahmetullahi aleyh)

Aşağa gitmek
admin
admin
kulanıcılar
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 997

Kişi sayfası
imam şamil: 1
https://magarula.forum.st

uyuma MUŞUN MUTFAĞI

Çarş. Mart 31, 2010 8:34 pm
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]




Muş Yemekleri
« : 12 Şubat 2007, 22:57:02 »

--------------------------------------------------------------------------------

Muş zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın etkisiyle et, yöre beslenmesinde temel öğe durumundadır. Başlıca mahalli yemekleri; Muş köftesi (hafta direği), domatesli lahana dolması (kırkçikli kelem dolması), hez (hasut) dolması, çorti, keşkek, cavbelek, mırtöge ve hersedir.

Muş Köftesi

Malzemeler:
750 gr yağsız dana kıyma(2 kere çekilmiş olursa iyi olur)
500 gr ince köftelik bulgur
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat(köfte sıkı tutsun diye)

İç malzemesi için:
500 gr kuru sogan
bir yemek kaşığı margarin
tuz,pul biber,reyhan(diğer adıyla fesleğen)


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]




Yapımı:
Öncelikle soğanları suyun içinde verev olarak doğruyoruz.sudan süzerek alıp ocakta suyunu çenene kadar pişiriyoruz.suyunu iyice çekdikten sonra bir yemek kaşığı margarin,tuz,reyhan ve biberini ilave edip kavuruyoruz.ve soğumaya bırakıyoruz.

Köftenin dış hamurunu yapmak için öncelikle eti yeterince tuz ile yoğuruyoruz. ince bulguru yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.yumurtayı ve karbonatıda ilave ettikten sonra ara ara su ilavesiyle yoğurmaya devam ediyoruz.bu arada şunu belirtteyim.su bir hayli alıyor. köfte kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.yoğurma işlemi yaklaşık 30 dk falan sürüyor.yeterli büyüklükte parçalar alınıp içlerine soğanlı harçtan konur.

Pişirilmesi: tencenin içine 3 parmak kadar su konur bir tutam tuz atılır ve kaynayan suya köfteler atılır.Pişirme suyu az oluyor sakın şaşırmayın.


En son admin tarafından Paz Ağus. 29, 2010 7:38 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
muhteşem
muhteşem
kulanıcılar
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 120

Kişi sayfası
imam şamil: 12
https://magarula.forum.st/forum.htm

uyuma Geri: MUŞUN MUTFAĞI

Çarş. Mart 31, 2010 11:39 pm
abi öncelikle siten hayırlı olsun yemek tarifinde harika olmuş ellerine sağlık olsun bounce
admin
admin
kulanıcılar
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 997

Kişi sayfası
imam şamil: 1
https://magarula.forum.st

uyuma Geri: MUŞUN MUTFAĞI

Paz Haz. 06, 2010 4:34 pm
sağol muhteşem kardeş önerilerini bekliyoruz
muhteşem
muhteşem
kulanıcılar
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 120

Kişi sayfası
imam şamil: 12
https://magarula.forum.st/forum.htm

uyuma Geri: MUŞUN MUTFAĞI

Paz Haz. 13, 2010 11:37 am
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Muş Valiliği

Kelem (lahana) yaprakları küçük, küçük doğranır. Küçük, küçük doğranan[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve reyhan gibi bitkilerde (karasa) büyük küplere doldurulur. İçine bolca su konur. Hazırlanan ekşi hamur içine atılır. Üzeri iyi kapatılarak kışa saklanır. Her evde mutlaka yapılır. Kışın kemikli et (Özellikli bel kısım (komik) eti ve Boççik kuyruk kısmı) den (dövme) ile pişirilir. Üzerine tereyağı dağlanarak dökülür.

Not: Çorti'nin bir de rivayeti vardır. Buna göre "Lokman hekim" gezileri sırasında Muş'a da uğramış. Halkın çoğunluğunun "kelem" (lahana) yediğini görünce, "Burada bana çok iş düşecek. İlkbahar geldiğinde, bunların çoğu hastalanacak." diye düşünmüş. Halkın ilkbahar gelip de, karlar eriyince "uçkun" diye anılan bir bitkiyi yediğini görünce, bu bitkiyi incelemiş. Sonunda, bitkinin, lahananın çokça yenilmesinden doğabilecek hastalıkları yok ettiğini tespit etmiş. Lokman hekim, bu gerçeği şöyle dile getirmiş: "Allah derdi vermiş, beraber dermanını da vermiş."



TARİFİ

Lahana yaprakları ufak ufak doğranır ve maydanos, reyhan,[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve çeşitli baharatlardan oluşan karışımla birlikte tüpe doldurulur. Ekşi olması için de küpe bir miktar[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve hamur atılır. Kışlıktır. Kuru yemeklerin yanında yenildiği gibi içine dövme yada kemikli et katılıp pişirilerek de yenilebilir.
yasemin
yasemin
kulanıcılar
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 164

Kişi sayfası
imam şamil: 12
http://site.mynet.com/yasemin199908/

uyuma Geri: MUŞUN MUTFAĞI

Paz Haz. 20, 2010 7:29 pm
vala çok güzel çorti dir [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
taha
taha
kulanıcılar
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 105

Kişi sayfası
imam şamil: 12
http://site.mynet.com/imam_samil2008/

uyuma Geri: MUŞUN MUTFAĞI

Ptsi Haz. 21, 2010 4:22 pm
ağzım sulandı
tuğba
tuğba
kulanıcılar
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
MUŞUN MUTFAĞI Shanex10
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 24

uyuma Geri: MUŞUN MUTFAĞI

Ptsi Ağus. 02, 2010 8:13 am
herşeyiyle güsel yhaffffff
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz